BTWii

BTWii

Ontwikkeld door M. Schrauwen.

BTWii is een programma om data uit de Wiimote, Wiimotion plus en balanceboard te lezen en op te slaan.

Door middel van metingen met het Wii Balance Board kan de balans van een patiënt worden gemonitord. Hierdoor kan er inzicht worden verkregen in de voortgang van de patiënt en kan er bijvoorbeeld worden bekeken of bepaalde trainingen of behandelingen de balans verbeteren
Dit software pakket maakt het mogelijk dat iedereen balansmetingen kan uitvoeren die in het bezit is van een computer en het Wii Balance Board

Korte Handleiding

  1. Download BTWii.
  2. Dubbelklik op de download je kunt nu kiezen waar het programma wordt uitgepakt. Het programma kan nu nog niet worden gestart omdat eerst een bluetooth verbinding aanwezig moet zijn tussen de PC en het Wii-apparaat.
  3. Sluit een bluetoothdongle aan op je pc of laptop (als bluetooth in je pc/laptop is geïntegreerd, hoeft dit natuurlijk niet). Wij raden de Sitecom bluetoothsticks aan. Deze werken met de Toshiba bluetoothstack (zie punt 4). Indien u tóch een andere bluetoothdongle gebruikt raden wij de Bluetooth software aan die standaard bij Windows is meegeleverd. Extra: in het geval dat u een Sitecom Bluetoothstick gebruikt, Download dan de bluetoothstack van Toshiba. Installeer de de bluetoothstack. Start de computer opnieuw op.
  4. Wii Balanceboard: Druk de knop van de Balanceboard in (de blauwe LED gaat knipperen). Maak met de bluetoothsoftware (Windows of Toshiba) verbinding met de Balanceboard (in de naam staat Nintendo).   Opmerking: bij het verbinden van de Wii Balanceboard moet snel worden gewerkt. De Balanceboard zit zichzelf uit als er na ongeveer 20 seconde geen verbinding is. De connectieprocedure moet dan opnieuw worden doorlopen. Wiimote: Druk de knoppen 1 & 2 tegelijkertijd in, en houdt ze ingedrukt. Zolang de blauwe LEDs knipperen kan er via bluetooth verbinding met de WiiMote worden gemaakt.
  5. Zoek met de bluetoothsoftware naar de Wiimote of Balanceboard (in de naam staat Nintendo).
  6. Maak een verbinding met het bluetoothapparaat met Nintendo in de naam zonder dat je een sleutel moet invoeren (dit kun je kiezen).
  7. Als de verbinding tot stand is gekomen blijft de blauwe LED branden.
  8. Start BTWii.
  9. Je kunt ook verbinding maken met meerdere WiiMote’s en WiiBalanceboards!

Opmerkingen: Om BTWii te kunnen draaien moet het Microsoft .NET framewerk versie 4 zijn geïnstalleerd.

 Noortje de Wert heeft voor haar Master Physical Therapy in Sports gewerkt met BTWii.  Dit is haar master thesis.